Webbhotell

Ett webbhotell är en plats där din hemsida eller webbplats ligger rent fysiskt så att dina besökare kan besöka just din hemsida, webbshop eller webbplats.

På webbhotellet finns en eller flera så kallad webbserver, på webbservern hyr du ett utrymme för just din webbplats. Du behöver oftast en databas till din webbplats och detta ingår i våra webbhotell-paket, e-postadresser och lite annat som är bra att ha ingår också.

Domännamn

Du kan köpa till ett domännamn om du inte redan har det, ett exempel på domännamn kan vara www.designfromsweden.se. Ett tillägg som vi och Google rekommenderar är SSL. Vi berättar mer om SSL lite längre ner på denna sida.

Boka webbhotell
Webbhotell

Hjälp med Webbhotell?

Vi hjälper dig gärna igång med ett nytt webbhotell eller flyttar din befintliga hemsida/webbplats till ett säkert och snabbt webbhotell. Kontakta oss så berättar vi gärna mer. 

Kontakt

SSL

Secure Socket Layer (SSL)

Secure Socket Layer (SSL) används för att kryptera trafik mellan en hemsida på en webbserver och en besökare från en webbläsare.

På så sätt är det omöjligt för obehöriga att “avlyssna” trafiken mellan hemsidan och besökaren. Tekniken används ofta för att skydda ditt lösenord till hemsidan (WordPress-inloggning t ex) eller vid betalningsmomentet i en e-handel där person- och kortuppgifter registreras och skickas mellan server och besökare. Vi arbetar mot att samtliga våra kunder ska använda SSL på sina sidor inom kort.

Google gillar SSL

Google Chrome varnar för sajter där information skickas okrypterat utan SSL-certifikat (https). För att Google ska markera din sida som säker i adressfältet i Chrome behöver du installera ett SSL-certifikat på ditt domännamn och få en https-webbadress. Detta hjälper vi dig med så klart! Kontakta oss så berättar vi mer.

Hur vet jag om en hemsida använder SSL?

Står det https:// istället för http:// före domännamnet i webbläsarens adressfält så är anslutningen krypterad. Ofta visas också ett hänglås i adressfältet som visar att anslutningen är krypterad och säker.

Vilka SSL-certifikat erbjuder vi?

Vi erbjuder två olika SSL-certifikat som registreras och förnyas årsvis eller flerårsvis (ju fler år du registrerar, desto billigare).

Detta ingår:

  • 256-bitars SSL-kryptering
  • Ökad säkerhet för besökare
  • Fler konverteringar med en trygg e-handel
  • Premieras i Googles sökresultat
  • Autentisering genom domänvalidering

Fördelar

Att visas som säker i Chrome är inte den enda fördelen med SSL, här är ytterligare tre fördelar:

  • SSL ökar säkerheten för besökare till din sajt. SSL krypterar trafiken mellan sajten och dina besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t ex inloggnings- eller kontouppgifter).
  • SSL omvandlar din hemsidas besökare till kunder. Med SSL får din hemsida en https-webbadress (ofta även en hänglåssymbol) som visar att din sajt är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig.
  • SSL hjälper din hemsida uppåt i Googles sökresultat. Med ett SSL-certifikat premieras din sajt i Googles sökresultat framför sidor som saknar SSL och https-adresser.
Webdesign webbplats Design from Sweden

Webdesign

Vi utvecklar samt skapar nya webbplatser, hemsidor och webbshoppar.

Läs mer

Vi hjälper er gärna

Vi hjälper er gärna att lyckas på webben. Kontakta oss, det lönar sig!