fbpx

Hemsida

Hemsida

Hemsida

Med en hemsida kan din verksamhet kommunicera med kunder och besökare över hela världen för att nå ut med budskap, produkter och/eller tjänster.

Vad är en hemsida?

En hemsida, eller som vi säger webbplats, är en plats på nätet där din verksamhet bor. Hemsidan ligger fysiskt på en så kallad webbserver som oftast finns på ett webbhotell (läs mer om webbhotell).

Vad kostar en hemsida?

Kostnaden för en hemsida varierar kraftigt, precis som priset på t. ex. en bil, det beror vad du ska använda hemsidan till, hur snabb den ska vara och vilka funktioner den ska ha.

Varianter av hemsida

En enkel variant av en hemsida kan till exempel innehålla kort text om verksamheten och kontaktuppgifter, detta kallar vi ett visitkort på nätet. En mer avancerad hemsida kan vara en hemsida med integrerad e-handel (läs mer om e-handel).

Hur hittar man hemsidan?

Alla hemsidor har en unik adress, det kallas domännamn. Ett exempel på domännamn är www.designfromsweden.se ett annat är www.tekniklagret.se

Ett domännamn är som ett unikt telefonnummer på nätet som du kan köpa (läs mer om domännamn).

Hitta till hemsidan

För att besökare ska hitta till hemsidan så måste de veta vilken adress de ska till, eller så kan de söka efter din verksamhet på till exempel sökmotorn Google, då är det viktigt att din hemsida är rätt utformad så att din hemsida kommer upp.

Driva trafik till hemsidan

Det går även att driva trafik till hemsidan genom olika aktiviteter, här är några exempel:

  • Sociala medier (läs mer om social medier)
  • Annonsering (radio, TV, Google Ads, Facebook, Instagram osv.)
  • DR (direktreklam)
  • Nyhetsbrev

Vi hjälper er gärna med att bygga en ny hemsida eller att utveckla er befintliga hemsida. Kontakta oss så hjälper vi er vidare.

En tanke om “Hemsida

  1. Pingback: E-handel - Design from Sweden

Comments are closed.