Sammanfattning APL från Oliwer

Praktikanten Oliwer

Oliwer här

Hej

Här kommer en liten sammanfattning av vad jag har fått göra under min APL här hos Design From Sweden AB.

Min praktik hos Design from Sweden

Praktik på distans

Det jag har fått göra här på Design from Sweden har varit väldigt varierande vilket jag personligen har tyckt varit väldigt roligt.

Jag har lärt mig väldigt mycket under denna period. Exempelvis ett flertal program som jag aldrig har använt innan kan jag rätt så bra nu t.ex. WordPress, Word och Photoshop etc.

Hemsidor

Mestadels så har jag fått hjälpa till med flera olika hemsidor vilket har varit för kunder och inte bara för övningssyfte. Det känns lite roligare att hjälpa till med hemsidor till kunder då det känns som man gör mer nytta än om man bara gör det på en ”träningshemsida”.

Däremot så har jag gjort så mycket mer än bara hemsidor, jag har lärt mig mycket om SEO (sökordsoptimering) vilket enkelt förklarat handlar om hur man får sin webbplats att hamna så högt upp på Google som möjligt när man söker efter exempelvis en viss tjänst.

Photoshop och SSL

Jag har även jobbat mycket med Photoshop där jag har redigerat ett flertal bilder som kommer att användas till hemsidor. Dessutom så har jag lärt mig lite om SSL vilket är en typ av säkerhetsåtgärd som ser till att anslutningen mellan en användare på en webbplats och själva webbplatsen är säker.

Filminspelning

Jag har inte heller bara jobbat med datorrelaterade arbeten utan jag fick även möjligheten att vara med och se hur det går till på en reklamfilmsinspelning hos Maskincentrum i Bockara. Det var väldigt intressant och roligt, vi var där vid 2 tillfällen varav första tillfället var för att planera hur det skulle gå till och andra tillfället så var det själva inspelningen. När vi var där så var det viktigt att tänka på att hålla avstånd och att bära munskydd så ofta som möjligt på grund av rådande omständigheter.

Tack

Kort och gott så skulle jag vilja tacka Design From Sweden AB för att jag har fått utföra min APL här. Jag har trivts väldigt bra här, jag har lärt mig väldigt mycket samt fått en inblick i hur det fungerar inom webbutveckling branschen vilket jag kommer ha nytta av i framtiden.

// Oliwer 

Kontakt

Har du funderingar kring hemsidor? Kontakta oss gärna!

Vi gillar kakor!