Tips bygga hemsida

Hemsida

Tips när du ska bygga en hemsida

Din hemsida är ditt ansikte utåt och en väg till att bli kontaktad. Här ger vi några tips på vad du ska tänka på när du ska bygga en hemsida eller webbplats som vi säger.

Responsiv hemsida

Design from Sweden

Tips bygga hemsida

1

Målgrupp

Vilken målgrupp ska vi nå?

2

Tydlighet

Vad erbjuder vi?

3

Action

Call to Action, vad är nästa steg?

Målgrupp hemsida

Ha en tydlig målgrupp för din hemsida, då blir det enklare för dig att skriva texter med mera och inte minst bättre för besökaren som känner sig hemma hos dig för att hen har hittat det den söker.

Tydlighet

Ska hemsidan vara en kontaktsida eller har du en butik där du vill att besökaren ska handla. Man kan aldrig vara för tydlig med vad man erbjuder, kanske för dig men kanske inte lika självklart för besökaren. Var tydlig och gör det lätt för dina besökare att hitta rätt på hemsidan och inspirera dem med bra och tydliga bilder så leder detta till konvertering/köp/kontakt/besök.

Action

Vad är syftet eller målet med hemsidan? Vill du bli kontaktad, vill du att besökaren bokar en tid, fyller i ett offertformulär, handlar i din online-butik eller kommer till din fysiska butik? Visa tydligt vad nästa steg är, stor knapp med ”boka här” eller vad du nu vill uppmana till.

Tänk på att engagera, inspirera och konvertera

Summering tips hemsida

Idag vill alla bli engagerade och inspirerade och vi har allt mindre tid på oss så var informativ, tydlig och styr besökaren rätt. Dessa tips är bara några saker som man bör fundera på när man bygger en hemsida, till exempel så bör man ha en mobilanpassad hemsida eller responsiv hemsida som det också kan heta. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig eller din verksamhet att bygga en hemsida.

Vi gillar kakor!