Uppdatering från Oliwer

Oskarshamn
Praktikanten Oliwer

Oliwer
här

Hej

En liten uppdatering från Oliwer!

Jag kände att det var dags för en liten uppdatering angående vad jag gör här på Design from Sweden AB. Har ni ingen aning om vem jag är så kan ni läsa ett tidigare inlägg om mig genom att klicka här eller scrolla ner för att läsa vidare.

Min praktik hos Design from Sweden

Praktik på distans

Jag har under tiden som jag har varit här lärt mig väldigt mycket och framförallt haft väldigt roligt!  Bland annat så har jag jobbat mycket med SEO vilket är sökordsoptimering. Dessutom så har jag gjort en mall för ett företag i Word. Jag hade knappt använt Word innan så det var väldigt bra att jag fick en sådan uppgift så att jag kunde lära mig det.

Min egna webbplats

Det som jag har hållit på med sedan jag började min praktik här är min egna webbplats vilket är en väldigt bred arbetsuppgift. Anledningen till detta är för att när man gör en webbplats så måste man tänka på så mycket, några exempel är hur webbplatsen ska se ut, funktioner, SEO, säkerhet, Integritetspolicy och mycket mer.

Fokus på SEO och SSL

Just nu har jag främst fokus på SEO och SSL. SSL är en typ av säkerhetsåtgärd som ser till att anslutningen mellan en användare på en hemsida och själva hemsidan är säker. Om man exempelvis ska köpa något på internet så är det viktigt att först kolla så att hemsidan har ett SSL certifikat. Detta ser man genom att kolla om det finns ett lås bredvid webbadressen i webbläsaren.

Om hemsidan som du skriver in dina bankuppgifter på inte har ett SSL certifikat så kan kanske någon få tag på dina bankuppgifter. Vill ni läsa mer om SSL så hittar ni det här!

SEO en förkortning för Search Engine Optimization som på svenska heter sökordsoptimering. Det sökordsoptimering handlar om är att modifiera texten på webbplatsen så att man hamnar så högt upp som möjligt i en webbläsare när man söker efter exempelvis en tjänst, någon produkt eller liknande. Detta resulterar i att man får fler besökare på sin hemsida vilket man gärna vill ha.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så skulle jag vilja säga att jag trivs väldigt bra. Det är väldigt lärorikt men framförallt så har jag väldigt roligt när jag praktiserar här. Detta ger mig en inblick i hur det går till i denna bransch som jag vill jobba i vilket är nyttigt och bra.

Kontakt

Har du funderingar kring hemsidor? Kontakta oss gärna!

Vi gillar kakor!